Utrivelig resultat under utrivelige forhold

Etter målbonanza sist uke var det et Kampbart struttende av selvtillit som møtte opp på Eberg denne ufyselige høstkvelden, klar til dyst mot Tosk FG.
En som derimot ikke hadde dukket opp var dommeren, men da man begynte å frykte avlysning kom han hastende i karakteristisk lett trav, og dermed kunne oppgjøret blåses i gang – ikke et sekund for tidlig!

Til tross for flere utskiftninger og forfall stilte bartene igjen med en timannstropp proppfull av rutine og talent, mens motstander måtte nøye seg med én innbytter. De viste seg imidlertid å være et meget velorganisert og defensivt kapabelt lag, en rak motsetning av Politiet. Bartene eide ballen mye og spilte småpent i offensiv sone, men uten å finne åpningene mot et lavtliggende forsvar. Bakromsspesialist Håkon L fikk ingen boltreplass, og de to midtstopperne var i tillegg de hvasseste spillerne hos motstanderlaget. Det høye presset ble likevel belønnet til slutt da en sjelden feilvurdering i bakre rekker hos Tosk førte til at keeper måtte kaste seg over et tilbakespill som hadde retning mot mål. Dermed var det duket for indirekte frispark, og Toro dunket kula klinisk forbi de fem på streken som slengte seg desperat. Ledelsen varte til like før pause, da det var Kampbarts tur til å feilvurdere bakerst. Et løs pasning ble snappet opp og kontant ekspedert i mål. Dermed 1-1 ved halvtid etter stillingskrig og taktisk batalje.

Etter en kort pause grunnet væreforholdene fortsatte kampen i mer eller mindre samme spor. Kampbart bearbeidet ball, spilte på tvers og så etter de gode åpningene. Da det viste seg vanskelig å spille seg helt gjennom ble de tunge skuddene fra distanse fra forsvarsspillerne et viktig våpen. Både Hans, Don H og Anders prøvde seg, men dessverre uten hell. I stedet var det Tosk som tok ledelsen etter nok en gavmild pasning i bakre rekker som førte til farlig brudd. Kort tid etter gikk de opp i tomålsledelse på en styring der en intetanende spiss ble truffet av et vådeskudd. Resten av omgangen skulle vise seg å bli svært frustrerende for våre menn. Marginene var definitivt ikke på de rød-svartes side, og spillerne oppviste i tillegg en udyktighet i avslutningsfasen som sto i sterk kontrast til det vi så mot Politiet forrige uke. Da bartene presset høyt åpnet kontringsrommene seg, og på slutten fikk Tosk satt inn nok en fulltreffer og kunne innkassere en flatterende 4-1-seier.

En real nedtur for Kampbart, og et godt bilde på hvordan det kan svinge fra kamp til kamp på dette nivået. Det er ikke annet å gjøre enn å henge klærne til tørk, komme seg i varmen igjen foran peisen og nullstille seg til neste utfordring. Nedtrykk er mest sannsynlig ikke noe tema med to lag strøket fra serien, men hvis det hjelper på motivasjonen kan vi gjerne mane frem nedrykksspøkelset og spille med ryggen mot veggen. Da er nemlig bartene på sitt aller farligste!