Under angrep fra Forsvaret

Kampbart trengte desperat poeng for å sikre øvre halvdel av tabellen, men sesongens nest siste kamp var mot det antatt nest beste laget i ligaen. Eberg vartet opp med perfekte spilleforhold denne kvelden. 8 grader, småfuktig etter regn tidligere på dagen og ingen vind. Dessverre kom vi til å møte en perfect storm ute på banen. Kampbart underpresterte nok en gang, og samtidig møtte vi et bedre lag. Rett og slett.

Vi visste at Nidaros Punishers var staute karer med god kondis, individuelle ferdigheter på enkeltspillere og godt samspill. Ville vi kunne tukte de med vår rutine og effektive kontringsspill? Relativt kjapt fikk denne ambisjonen et skudd for baugen, da Nidaros Punishers satte inn 0-1. Men så kunne det faktisk se ut som gammel storhet ble melket ut av bartene. Det tok ikke mange minuttene etter før Eirik på høyre kant la inn til Åsmund, som effektivt dempet ballen på kassa og dundret ballen i mål. Rett og slett et klassemål! Men ikke nok med det. Ikke lenge etter fikk vi valuta for pengene vi har brukt på nysignering av Hans Magnus. Anders legger et hardt og velplassert skudd ned mot rota på nærmeste stolpe, og der er Hans Magnus våkent frampå og styrer ballen i mål. Kampen er snudd til 2-1, og håpet stiger! Lite visste vi at det ble det siste målet vi ville skåre i kampen.

Forsvaret har nå fått orden på troppene, og beleirer Kampbarts banehalvdel. Resten av 2. omgang blir stort sett en kamp for å forsvare seg, selv om vi også er frampå noen ganger. Mye takket være Toro som virker å være i det lekne hjørnet denne dagen og som skaper noen greier i angrep. De får først et mål på et langskudd der Vidar står i blindsonen, deretter vinner de så vidt en løpsduell og tåer ballen forbi Vidar, før de avslutter omgangen med et mål som skyldes ballwatching hos våre menn og en grønning får stå alene på bakre og enkelt putte i mål.

I pausen er vi enige om at vi tross alt ikke er sååå dårlige. De har fått noen litt for enkle mål. Men vi må klare å løfte laget og ikke bli stresset av å bli presset så høyt. Dessverre klarer vi ikke det, og i stedet begynner vi å bli enda mer forvirret posisjonsmessig, fordi vi føler oss nødt til å følge en hel masse løp på kryss og tvers. Hadde det vært smartere med et disiplinert soneforsvar i dag?

Det er ikke så mye mer å si om 2. omgang. De skårer tre mål til, slik at sluttresultatet blir 2-7. Tross alt ikke et helt rævva resultat mot et lag som vi må være ærlige og si at var en del hakk over oss totalt sett. Dessverre betyr et tap i denne kampen at vi sannsynligvis må ta poeng mot Wayne Enterprises i siste kamp for å sikre øvre del av tabellen. Større undre har skjedd, og de har tross alt tapt mot TOSK som vi har slått 9-3 tidligere i sesongen. Kampbart kjemper alltid til siste snurr er ute!