Heroisk innsats i sesongavslutningen

Så var den plutselig der. Sesongavslutningen. Siste kamp for året. Siste mulighet til å putte mål på Eberg på en god stund. Spørsmålet var hvor mange mål det skulle bli mulig å sette på Wayne Enterprises i år. Det har vært en jo-jo-sesong, og alt er mulig med riktig innstilling. Kampbart var som alltid lysten på å gi kamp til siste slutt. Det var på tide å skvise siste dråpe ut av sitronen.

På forhånd hadde Wayne Enterprises varslet at det var vanskelig for de å stille lag, så noen håpet at de var nødt til å rekruttere fra lavere divisjoner enn 3.-div denne gangen. Så veldig dårlig rekruttering kan de ikke hatt, for det var 10 mann som møtte opp. Deriblant Odda som har spilt med flere av oss på Vestbyen senior, en kompis av Anders som egentlig er håndballspiller og en som etter sigende spiller 3.-div for Tiller. Det var usikkert hvilket nivå dette laget var på, men det fikk vi raskt vite. Vi hadde første avspark, men etter det var det umiddelbart enveis-press mot oss. Vi ble presset veldig lavt, men likevel klarte de ikke å få hull på byllen. Ikke før Håvard byttet ut etter 10 minutter. Da kom 0-1 i form av et skudd som plukkes opp på veien og gjør at Vidar er utspilt. 0-2 kommer like etterpå og er også et skudd fra halvdistanse. De er livsfarlige når de får komme til disse skuddsjansene. Når vi kommer oss opp i press så klarer vi å stå imot.

Presset mot oss fortsetter, men Vidar fortsetter også å redde! Dette tross at han spiller med ribbensbrudd fra forrige kamp. For en mann! Men vi har flere sterke mannebein, og kampbildet snur litt. Først krummer Hans Magnus et nydelig innlegg inn på bakre stolpe, men Anders får dessverre et litt dårlig treff. Like etterpå får klubblegende Eirik en stor sjanse, men skuddet går utenfor. Men så varter en annen legende opp med 1-2. Hans Magnus finner Gøran som er på et smart løp og havner i løpsduell front mot front med keeperen. Gøran går fryktløst inn i duellen og får ballen forbi og i mål, hvorpå han høvles av keeper. Dessverre blir det en kalddusj like etterpå og de setter 1-3.

Bartene har tross alt stått første omgang godt, og i 29. spilleminutt får vi kampens største sjanse. Anders gjør godt forarbeid, Eirik tar en «El Salvador»-flikk til Åsmund som fyrer av, men det blir stang ut! Håpet lever til pause.

Andre omgang starter nøyaktig som 1., og umiddelbart etter avspark har de en ball på 1 meter, men klarer å sette den over målet vårt. Så får Kampbart to store sjanser, og vi viser fram fint kombinasjonsspill. Typisk nok får de da 1-4. Vidar fortsetter storspillet, og varter opp med masse Thorstvedt-redninger. Hadde det bare vært kameraer tilstede på denne kampen!

Forsvaret vårt vil også leke litt, spesielt Kim som virkelig har en god dag. Han drar en rabona-pasning tilbake til Vidar. Like etterpå drar Kim Daniel en iskald tuttis som bakerste mann. Eirik, som etter eget utsagn er på en nedadgående formkurve, virker til å være overalt på banen. Han går foran som et prakteksempel på hvordan man skal klemme ut saft. Så kommer Kim seg i god posisjon og krummer et skudd rundt keeperen. Nydelig! Nå er vi inne i en meget god Kampbart-periode, og vi frustrerer de såpass at de skyter i desperasjon fra lang distanse. Der virker som alle på Wayne er i det målkåte hjørnet, og de presser veldig høyt med tre spisser. Dette gir masse bakrom for oss å bolte oss på. Begge lag har sjanse på sjanse. Bartene er fryktløse og blokkerer masse skudd. I tillegg fortsetter Vidar storspillet og redder to alene-mot-keeper. Så kommer to syke Kampbart-angrep (der ærlig talt alle touch egentlig er flaks). Det ser imponerende ut, men vi får ikke pressa ned skuddene i siste fase.

Typisk nok får man igjen et mål imot, når de nok en gang får lov til å fyre et upresset skudd. Vi har ikke mistet håpet, for det lukter at det kan bli flere Kampbart-mål. Kim er fortsatt i det lekne hjørnet og fører ballen på egenhånd oppover i nevnte store bakrom, og setter den sikkert forbi keeper! Dette kommer etter en periode med mye fin barteball der vi virker trygge med ball og er tålmodigie i oppbyggingen. Ikke lenge før slutt er Eirik på skuddhold, men ballen går like utenfor. Vi kunne fort ha skåret mer, men det kunne de også.

Alt i alt er vi fornøyde med å klare 3-5, og vi får en positiv avslutning på sesongen. Det har vært en brokete sesong med flere lag som har trukket seg, og nok en gang noen irriternede resultat i starten av sesongen der vi underpresterer og taper unødvendige poeng. Nå blir det sesongpause fram til oppkjøringen til neste sesong starter på Treningsleiren 11. november. We’ll be back!