Referat fra treningsleiren 2023

Etter episk oppladning med sjøbad og badstu på Havet setter en feststemt maxitaxi seg i bevegelse mot Selsbakk der Gøran raust har åpnet dørene til hjemmet sitt for gjennomføring av årets treningsleir. Hele 16 frammøtte, der så godt som alle er aktive, gir et godt grunnlag for å fatte kloke beslutninger på vegne av denne klubben som lever i beste velgående selv etter passerte 20 år! Nytt av året er at ølstraffpotten fra cageball har blitt innnkrevd og danner grunnlaget for alkoholutvalget på treningsleiren. Ettersom mange på laget må kunne karakteriseres som rotehuer er det liten fare for tørre struper denne kvelden…

1. Valg av ordstyrer og referent

Oppmainn Breillo glimrer igjen med sitt fravær, det samme gjør Store B. Gud og Bonzo kan vel knapt kalles vikarer i disse rollene lenger etter å ha innehatt dem i rundt 15 år. De får fornyet (men midlertidig!) tillit, og dermed kjører vi på i kjent stil.

2. Gjennomgang av møteplan ved orstyrer

Håvard gjennomgår på ryddig vis, og informerer samtidig om dosituasjon og fluktveier. Om Gøran er bekymret for vindusrutene sine eller kloakksystemet viser han det ikke, og har tilsynelatende is i buken. Håvard prøver å pynte på regnskapet i siste liten ved å informere om at pins og emblem (originalen fra 2003!) er tilgjengelig for kjøp.

3. Gjennomgang av referat 2022

Bonzo leser opp referatet, som betegnes som underholdende, utagerende og med begrenset saklighet. Gjennomføringsevnen står til godkjent pluss! Det framgår tydelig av dokumentasjonen at Kim var fullest i klassen i fjor, men beklageligvis er han sengeliggende og ikke tilstede i år. Samtidig klages det på labert drikkepress, og at Lundberg og Toro sniker seg unna shotting. Førstnevnte har gyldig fravær da han sjekker status på en gammel flamme som har rukket å bli 65 år, men ikke mindre aktuell av den grunn! I en urelatert samtale framkommer det at Åsmund fortsatt sover i Kaptein Sabeltann-sengetøy, uten at noen dømmer ham for det. Konklusjonen er at festkomiteen skal være beinharde på drikking i år, og alle skal med!

4. Regnskap 2023

Håvard er snar til å påpeke at året ikke er omme, og at det må tas høyde for påløpende kostnader som i verste fall kan være astronomiske! Kveldens overraskende dyre maxitaxi og pizza har uansett veltet budsjettet, så alt er ødelagt. Det har også kommet en mystisk regning fra en viss Arvato som muligens er en italiensk mafiaboss. En stolt Håvard kan berette at han vant en sak mot ingens favorittklubb Astor som sendte purring på leie av klubbhus. Det til tross for at regningen for lengst var betalt! Til Astors forsvar ble det arrangert sjokoladepuddingkrig i lokalene deres, noe som kanskje ikke falt i god jord. Et stolt øyeblikk i bartehistorien var det utvilsomt da snuten dukket opp for å avslutte festlighetene etter naboklager, og hendelsen senere ble omtalt i Adressa. Håvard beskyldes for å ha regnet feil, noen påstår endog at han ikke kan regne, men kun er et pent ansikt utad for klubben. Eirik kommer opp med noe hoderegning som folk bare tar for god fisk. Så lenge det kommer fra en lektor… Samme Eirik har faktisk betalt 200kr for mye i kontingent. Er det en raus gest, eller er han rett og slett ikke klar over avslaget Keeper of the Balls har rett på? Dagens minst overraskende nyhet er at Åsmund ikke har vokst opp, og har betalt inn den nette sum av 1234,56 kr. Hans får ros for å ha støttet bunnlinja ved å kjøpe 2003-emblem, mens Vidar framstilles som kravstor for å ha fått sponset keeperhansker. Her får han fortjent mye støtte fra forsamlingen, og de fleste enes om at han har reddet så mye at han også fortjener en subsidiert susp (størrelse XXL)! Konklusjonen er at alt gir mening, tallene er ikke skremmende på noen måte, selv om balansen havner på minussiden (estimert rundt 1300kr med rød skrift)

5. Spillerstall og divisjonsdebatt 2024

Håvard gir divisjonsdebatten en flyvende start ettersom han allerede har loddet stemningen på forhånd. Uten altfor mye fanfare annonseres det at et stort flertall fortsatt ønsker å spille i førstedivisjon. Lundberg og Jacobsen er stadig skeptiske og påpeker at det er dårlig med seiere som ikke har kommet på walkover. De maler et skremmende bilde av at spillerne vet de har tapt før de entrer banen! Forfallet truer, vi er gamle og avdankede. Andre deler ikke dette fatalistiske synet og mener vi fortsatt er der vi hører hjemme. Flertallet har uansett talt, så saken er biff. Generelt har det vært veldig mange flyttinger og avlysninger av kamper de siste årene, noe som er irriterende og uforutsigbart. Strengere sanksjoner mot dette bør innføres, og Håvard tar på seg jobben med å tilby kroppen sin til den nye lederen i bedriftsfotballen. Vi må bare håpe på at han har samme smak på mannefronten som legenden Lillian!

Tar runden rundt bordet for å høre status på spillerstallen:
Don H – drøyer tid, oppretter kontrollkomité med seg selv og Åsmund. Bestrider avstemning om 1. div. Fullbart… på papiret
Rasmus: rask fullbart
Vidar. Fullbart. Kanskje den viktigste? Seks poeng ekstra neste år etter det svaret
Kenneth: kan.. være med? Stiller hvis behov. Tilkallingsbart
Espen J: røket korsbånd. Med hvis frisk, uavhengig av divisjon. Korsbart
Håkon L: klar for kjøring rundt/over/under fjorden (undertegnede tar selvkritikk for dårlig lokalgeografikunnskap). Løsbart hvis noen lag i 1. div holder 2.div-nivå. Spanderer tur til Athen på samtlige hvis Kampbart klarer topp tre neste år!!
Åsmund: fullbart hvis vi stiller i klassen jenter sju år. Betaler mer da. Scorer mye, også i 1.div. To mål i år som spiss, men en jæskli god back.
Espen M: ble lurt inn som dunbart i år, og har prestert meget godt! Fullbart neste år!
Håvard: fullbart
Eirik Ask: fullbart
Toro: fullbart
Hans: fullbart
Hans Magnus: Dunbart med for fullt. Også han lurt inn i fella, og kvitterte med å score like mye som Åsmund (men flere assist)
Petter: drar på det, vondt i bein til tross for at han er eneste rundt bordet på rett side av 30. Skal løpe 52km i morgen – der ligger nok noe av forklaringen. Man løper bare ikke 52km. Konklusjon; kanskje litt med?
Anders: har også blitt frelst på løping på sine gamle dager, meldt på Berlin maraton neste år! Trenger to bein til dette. Hater leggskinn og teiping. Er svak som Don H. Laget mister mange assists og langskudd. Har en potensiell erstatter klar; Vegard Knudsen som har vært med på cage. OBOS-erfaring på den karen!
Øystein: legger nå offisielt opp etter å ha trappet ned kraftig på spillingen de siste årene. Kommer ikke til å ha noen offisiell rolle neste år, men dukker nok opp på noen kamper og blir da gjesteskribent. Fortsatt med på cage og på arrangementer som løsbart. Får flott pokal for 20 års tjeneste for bartene, men kan ikke gråte foran så mange staute mannfolk!

Det sendes brevpost til Mikael Blomlie, som har vist interesse. Spilt noen kamper tidligere samt vært med på cage. Har kvaliteten som skal til. Oppsummert en veldig god stall, vel verdt å skåle for!

6. Budsjett 2024 og fastsetting av kontingent

Tolv fullbarter, én dunbart, fem mulige løsbarter. Hvor mye er folk villig til å betale? Håvard spiller på samvittigheten. Lundberg betaler 3000 hvis vi feiger ut og går for 2. div.

Påmelding serie, dommerhonorar går litt opp. Domene/serverleie uendret fra i år. 1000 kr satt av til innkjøp av utstyr. Har ikke mistet/ødelagt noe i år, med unntak av en ispose som sprengte på mystisk vis under trening uten at noen var nær den! Petter og Anders kan skaffe isposer gratis fra jobb. Et av få frynsegoder ved å jobbe i Trondheim kommune er muligheten til å stjele fra Trondheim kommune. Faktisk står kommunen bak alle ballene Eirik har i sin varetekt, og er kanskje den rettvise Keeper of the Balls?
Gøran foreslås som fast arrangør av treningsleir! Meget vellykket familiemann som kan skilte med eget treningsrom, velfylt barskap og evnen til å forene hund og katt. Reiser snart til Gaza for å megle! Hans Magnus lover lagfest i fancy enebolig om to år, mens Lundberg vil ha hele laget over/under/rundt fjorden (beklager, vet fortsatt ikke). Det han foreslår her er treningsLEIR på ekte, som går over flere dager og innebærer heftig hanekamp og lagbygging. Mulig å booke hytte rundt bursdagen til bartene 6. juni. Klubben sponser så langt det rekker, men en liten covercharge må påregnes.
Balansen er kort oppsummert sånn høvelig god, men lavere enn man tror(?). Man må bare ha det artig, betale ekstra og følge inflasjon sier revisor Rasmus. Fortsatt er det null renter, mistenkelig nå som det er dyrtid og greier. Det foreslås å bruke panten fra festen til å dekke underskudd, men Gøran kaster den i restavfallet. Miljøfyrtårn min rumpe!

Alle enes om at kontingentsatsene er fornuftige, og ingen ser noen grunn til å rokke ved dem. De vil derfor forbli slik i 2024:
-Fullbart: 1200kr
-Dunbart: 800kr (prøveordning med samme rettigheter som fullbart, kun ett år)
-Løsbart: 600kr (rett til å spille halvparten av kampene, prioriteres bak overnevnte hvis for mange spillere)
-Støttebart: 300kr (spiller ikke kamper, men deltar på arrangementer og har stemmerett på treningsleir)

7. Vedtektsendringer

Håvard kan begeistret meddele at det har kommet mange forslag til endringer denne gangen! Senere framkommer det at han står bak samtlige av disse selv, men skal ha for å skape entusiasme!

– §3.2 Antallet medlemmer. Forslag: Fjerne maks antall fullbarter.

Ikke noe problem per nå, folk er hanglete og melder flere forfall enn tidligere. Ingen fare å tillate flere. Nytt: taket settes til 16, ikke tilstrebe noe som helst.

– §4.2 Nummer. Forslag: Legge til at dersom en føkkup utenfor klubbens kontroll har skjedd, så kan en aktiv spiller ta et fredet nummer fra en legende med skoene på hylla.

Skjedde en slik føkkup i år, Petter fikk trykket opp 99 i stedet for 94, et nummer som Alex har. Det går bra. Tar høyde for at No-Contact kan være udugelig, noe som har skjedd før. Alle i rommet er legender og sitter på nummer under 30. Dispans på grunn av menneskelig feil fra leverandør. Ingen endring

– §7.4.1 Oppmainn. Forslag: Oppdatere at man skal fylle ut spillerstall online i stedet for fysisk kampkort, og legge til at Oppmainn kan delegere oppgaver videre.

Meget på sin plass, oppmainn ikke observert på Eberg de siste 15 årene. Unngå skrekkeksempel som Trygg-Lade som rykket ned basert på feil kampkort. Stemmes gjennom

– §8.4.1 Fæstkomité. Forslag: Fjerne krav om å kontakte Fettern for å brygge øl. Han har sluttet å brygge øl…

Dette er for trist. MÅ beholdes, kanskje Fettern starter igjen? Han kontaktes med fagre ord og bønner fra fæstkomiteen.

– §8.4.2 Frænchaisekomité: Fjerne referanse til Spreadshirt-butikk siden denne er slettet.

Passer bra, franchaise tar et sabbatsår etter ekstern innsats i år. Spreadshirt er lovet tilbake i 2025!

– §8.4.3 Teknisk komité. Forslag: Fikse semantikken i denne setningen: «Dersom hemmelighold ikke kan unngås skal stemmegivning gjennomføres gjennom ordinær postgang», slik at setningen makes sense.

Hans foreslår å fjerne «ikke», noe som tilsynelatende gir mening. Det stemmes gjennom. Tror vi. Kontrollkomité vil kontrollere. Men Håkon og Åsmund er uenige. Mens de krangler går vi videre i programmet.

8. Valg av verv og komiteer

– Oppmainn
Dagens raskeste punkt. Breillo på livstid!

– Treningsansvarlig
Håkon/Håkon. God innsats, men få konkrete resultater (altså gjennomførte økter) å vise til. To treninger påkreves neste år, ellers går det mot nyvalg! En bannende Håvard bestemmer at de fikser én hver, der utenbys treningsleir teller med

– Keeper of the Balls
Finne baller? Betale 200 kr ekstra kontingent? Dele inn lag på cage? Eirik mestrer alt, og er fortsatt meget populær. Han innrømmer at laginndelingen er artigere enn selve treningen, og påstår at de som ikke kan stille sitter hjemme og tipper på hvilket lag som skal vinne

– Kamptroppansvarlig
Hans får honnør, men påstår selv at han ikke er gammel. Hva når folk melder seg på sånn halvveis? Har vært mye av det de siste årene. Skrantende helse og psyke muligens grunnen. Det pleier å løse seg, Hans er både heldig og god mener folk. Målet er at det blir så mange påmeldte at det blir konfilkt, slik at bitre vrakinger må finne sted! Lov å melde seg på som nummer elleve, så får vedtektene, ev. størrelsen på bestikkelen av Hans, avgjøre hvem som får stille.

– Fæstkomite
Det er et sterkt ønske om både treningsleir på Stokkøya i juni og vanlig årsmøte i oktober/november. Komiteen har full kontroll! Den består av Espen J, Lundberg, Don H, Håvard og Eirik. Sistnevnte har ansvaret for å «insje», men nøyaktig på hva vites ikke.

– Teknisk komite
Alex, Håvard og Gøran (developer in chief). Bonzo går ut etter en hel mannsalder, men bidrar med digitalt innhold ved anledning.

– Franchaise-komite
Skandale! Mistillitsforslag mot Eirik, er han fargeblind!? Bortedraktene har floppet? Mange uenige, gulfargen hadde potensiale men var for glorete. Den grønne drakten er fin, men er den en sterk nok motsetning til rød når begge har svarte striper og samme mønster? Toro foreslår samme farger men vannrette striper? Gjenvalgt! Toro er bra og Eirik viser evne til å gå i seg selv. Åsmund elsker faktisk Eirik framkommer det! Badekåpe blir foreslått som tredjedrakt og Hans hater hele komiteen. De lover at det kommer noe helt uventet 2024. Det som er ventet er at det ikke kommer noe. Anders maler et vakkert bilde av en hvit drakt med rød krage, hvit-svart shorts. DET kaller vi tredjedrakt!

– Dugnad/sponsor-komite
Don H har sjokkert sin kjæreste ved å ikke levere noe, hun sympatiserer med klubben og har lovet å donere 100kr! Dette er banebrytende, i og med at dugnadskomiteen for første gang kan vise til fortjeneste. Håkon leverer som faen og har fått blod på tann. Leverer bedre enn alle tidligere komiteer, hvorav samtlige har bestått av samme person. Dette er åpenbart starten på noe stort, og Espen M slenger seg med! Han er pokermillionær med mange kontakter opp mot Norsk Tipping. Kampbart må inn i Brønnøysundsregisteret og bli et grasrotlag. Don H blir koordinator og leder i denne nye inkarnasjonen av komiteen, delegerer til de andre. Målet er en femtedel av fem tusen, eller tusen som det også kalles.

9. Kåringer

– Årets toppscorer
Eirik Ask med imponerende elleve mål på ti kamper. Lagkameratene beskriver ham som kjekk, med fint hår, stor snabel og flotte quads.

– Årets assist
Også Eirik Ask med sju målgivende. Han har åpenbart skrudd klokka tilbake til 2009!

– Årets råtass
Tre mann med ett gult hver; Anders, Petter og Rasmus. Det hele avgjøres ved edel kappestrid, nærmere bestemt armkrok. Anders vinner!

– Gullbart
I en spennende kåring går Anders til topps! En av de mest solide og stabile spillerne over mange sesonger. Han hadde lenge drømt om denne prisen, og den avgjørende faktoren var det midlertidige posisjonsbyttet med Åsmund. Lærte seg da å score mål igjen. Passer bra å gi seg nå, men lover comeback etter maraton – i 2025. Andre fedre i barnehagen har søkt ham opp og ser hvor bra han gjør det på kampbart.com. Det motiverer til ytterligere innsats når man får høre «ja, jeg så du nettet to i går?» når man leverer ungene.

10. Eventuelt

Som tidligere nevnt er Espen M er pokermillionær. (Jeg er usikker på om dette stemmer, men tipper han vet hva som er best av fire like og hus. Ikke alle som kan skryte på seg det.) Basert på denne muligens uriktige opplysningen mener noen at han bør sponse tredjedrakt til laget! Hans er fornøyd bare han får ny hjemmedrakt. Har vokst fra den gamle.

Gratis emblem kan skaffes via Eirik, men det er få igjen og førstemann til mølla!

Åsmund brygger på noe. Rasmus må lage en spleis på Facebook, ettersom han har bursdag i morgen. Feiringskomité opprettes, og det utloves pengepremie der den med best målfeiring neste år får hele potten. Hans synes generelt feiringene er for tamme, bare high-fives før man løper tilbake. Venner og familie blir også med på spleisen? Det må også være lov å feire forsvarsspill like utagerende, som episke redninger på strek. Her må det filmes, medieavdeling må i aksjon. Gopro på spillere er også en mulighet, vanskelig å komme tettere på enn det. Å feire lagkameraters mål, eller sågar motstander sine, er også godkjent. Alt må sendes til Rasmus på Vipps innen kl. 16 i morgen. Åsmund har ikke laget reglene, sier han mens han fortløpende lager reglene.

Helt mot slutten kommer den uunngåelige «mann-mann mot sone»-debatten opp. Igjen savnes Kim, som sikkert ville hatt mye på hjertet. Ganske deilig med sone mener Gøran. Hans savner synergi. Håvard gjør det eneste fornuftige og hever møtet før det tar helt av. Takk for i kveld!